BILJKE KAO DEKORACIJA U VAŠEM DOMU

2018-10-19

Želite li u svoj dom unijeti dašak prirode, biljke su idealan izbor. U zadnje vrijeme svjedočimo činjenici kako su upravo biljke postale trend u uređenju interijera. Svaki prostor okružen biljkama izgleda bolje. To je način dekoracije za koji ne moramo izdvojiti puno financija, a koje nam u dom donose živost i poboljšavaju kvalitetu zraka.

Stručnjaci nam iznova donose dokaze koji potvrđuju koliko je bolje i kvalitetnije živjeti uz biljke. Biljke nam definitivno donose pozitivnu energiju i prostor čine prozračnijim.

Uz malo mašte sami ukrasite svoj interijer biljkama. Nemojte pretjerivati, jer vjerojatno ne želite od svog doma napraviti šumu. Trend uzgajanja sobnih biljaka je u sve većem porastu. Vraća nam se trend iz 70-ih i 80-ih, a to su velike sobne biljke. Osim velikih sobnih biljaka tu su mali sukulenti, kaktusi i ostali oblici koji mogu samostalno funkcionirati, a možemo ih kombinirati i s ostalim biljem. Trenutno najomiljenija biljka za sadnju je svakako orhideja. Atraktivna biljka bogatih cvjetnih grana čija cvjetnja može trajati i do nekoliko mjeseci uz dobru brigu i održavanje. Zbog svojih boja lijepo se uklapa u svaki interijer. Zbog velikog izbora biljaka nemoguće ih je sve nabrojati, te Vam stoga predlažem da posjetite neki vrtni centar i pronađete biljke koje odgovaraju vašoj osobnosti i vašem interijeru.

Ukoliko se odlučite na više teglica, nećete pogriješiti jer tako se prostor čini zanimljivijim. Nema veze ako su teglice različitih dimenzija, poigrajte se bojama. Jednako tako mogu biti posebne i ako su sve u istoj boji.

Ukoliko želite staviti teglu na stol u blagovaoni ili na radni stol, izaberite manje tegle, koje su praktičnije za takva mjesta.

Pripazite na mjesta na kojima bi držali biljke. One se obično stavljaju na mjesta gdje se vide pri ulasku u prostor. Naravno pri odabiru biljaka moramo voditi računa što one vole. Biljke koje vole svjetlost staviti ćemo recimo na prozor.

Mogućnosti u ovom segmentu su neograničene, tako da Vam ostaje puno rješenja da odlučite gdje i u kakvoj tegli staviti biljku. Vjerujem kako ćete pronaći savršeni sklad biljke i prostora.